Следвайте Гласове в ТелеграмСпоред ново проучване на Уолстрийт джърнъл“ рейтингът на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСпоред ново проучване на Уолстрийт джърнъл“ рейтингът на
Коментари Харесай

„Уолстрийт джърнъл“: Тръмп увеличава преднината си, Байдън с рекордно неодобрение

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Според ново изследване на „ Уолстрийт джърнъл “ рейтингът на Джо Байдън е достигнал абсолютно дъно за цялото му президентство. Анкетата на авторитетния вестник демонстрира, че актуалният президент на Съединените щати изостава от своя предходник Доналд Тръмп в хипотетичния претендент президентски конфликт през 2024 година с 4% – разлика, която се усилва с включването на претенденти от други партии, което значи евентуални разтърсвания в обичайна динамичност на двете партии.

Неодобрението към Байдън нараства – едвам 23% от гласоподавателите считат, че политиката му им е повлияла позитивно, което внезапно контрастира с носталгичните стопански реминисценции за ерата на Тръмп. Терминът „ Байдъномика„  някога знаме на вярата, в този момент се проваля с по-малко от 30% утвърждение, отразявайки необятно публикуваното отчаяние. Нищо чудно, че Белият дом спря да употребява този термин.

„ Избирателите считат, че Тръмп е по-добрият вид от Байдън за запазване на границата (с 30% разлика), усмиряване на инфлацията (с 21% разлика) и създаване на стопанската система (със 17% повече). Байдън води по въпроса кой може най-добре да се оправи с политиката във връзка с абортите, а гласоподавателите споделят, че той повече от Тръмп почита демокрацията. Но президентът не е възприеман като по-добър от Тръмп във връзка с намаляването на разноските за медикаменти – основна самодейност на демократите “, написа „ Уолстрийт джърнъл “.

„ Ако тази конкуренция е за политика и резултати, то Доналд Тръмп има доста преимущество “, съобщи републиканският социолог Тони Фабрицио, който организира изследването на „ Уолстрийт джърнъл “ дружно с демократа Майкъл Бочиан. „ Ако в тази конкуренция става дума за характер и темперамент, то Байдън има преимущество. “

„ При Тръмп нещата процъфтяваха. Тази страна е бизнес и би трябвало да се ръководи от предприемач “, споделя 53-годишната Ейми Козловски от Гофстаун, щата Ню Йорк, републиканка, която възнамерява да гласоподава за Тръмп и споделя, че нейното оборудване за спортна гимнастика е потърпевшо от инфлацията.

Проучването разкрива също по този начин дисонанс сред публичния стопански скептицизъм и неотдавнашните позитивни стопански индикатори, като постоянен Брутният вътрешен продукт и ниска безработица.

Президентът поправя посланията си за стопанската система, с цел да сложи по-голям акцент върху укротяването на инфлацията, а не върху основаването на работни места. Създаването на високоплатени работни места беше съществена цел на подкрепеното от демократите законодателство, което финансираше нова инфраструктура и произвеждане, само че гласоподавателите считат, че работните места са по-малко притеснителни от високите цени. Белият дом неотдавна показа нов съвет по веригата на доставки, чиято цел е частично да ограничи инфлацията, а Байдън неотдавна прикани фирмите да „ спрат с повишението на цените “.

„ Президентът и акцията му също по този начин ускориха фокуса си върху най-спорните мнения на Тръмп, като да вземем за пример описанието на съперниците му като „ паразити “ и изказването му от предходната седмица, че ще бъде деспот в „ за един ден “ – съответно да затвори границата и да отвори повече земя за петролни сондажи – и двете от които подсказват властнически метод към евентуален втори мандат на Тръмп. Съюзниците на Тръмп настояват, че демократите се пробват да отвлекат вниманието от икономическите въпроси и проблемите по южната граница “, пояснява резултатите от анкетата „ Уолстрийт джърнъл “.

Източници: Wall Street Journal, kritichno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР